Pinkster feesten Lienden

 2024

Organisatie Oldtimer Event Lienden


Het “Oldtimer Event Lienden” is  een jaarlijks op 2e Pinksterdag terugkerend evenement, opgezet in 2013, door een groep oldtimerliefhebbers, met hulp en ondersteuning van vrijwilligers, voor andere oldtimerbezitters en liefhebbers met dezelfde passie.

In de ochtend staat er een toertocht door het karakteristieke Rivierenland en omgeving van ongeveer 80 kilometer  met een tussenstop op een mooie locatie op het programma. ‘s Middags zijn de oldtimers, historische brandweerauto's, militaire voertuigen, motoren en klassieke bromfietsen in het park Vredelust te bewonderen. Het evenement heeft de afgelopen jaren een goede naam opgebouwd en kan rekenen op een steeds groeiende belangstelling bij de deelnemers als van het publiek. Wij nodigen u van harte uit om naar ons oldtimerevenement te komen en tevens te genieten van alle activiteiten die in het kader van de door muziekvereniging Amicitica georganiseerde Pinkster feesten worden gehouden.Wie zijn wij?

Op de onderstaande foto zijn de leden van het organisatieteam met hun oldtimers te zien: Piet v.d. Grift, Peter v.d. Grift, Arpád Halászi, Wil Elings .  www.oldtimereventlienden.nl

Doorkomst deelnemers Ropa Run


2e Pinksterdag ongeveer tussen vijf en tien uur ’s ochtends komen meer dan honderd hardlopers door Lienden. Ze hebben er samen dan al 465 kilometer op zitten! Want ze lopen de Roparun van Hamburg naar Rotterdam. Zo halen ze geld op om mensen met kanker te steunen.


Ook een Liendens team doet mee aan de Roparun, namelijk  De Betuwe Runners. Joris Maier is een van de acht lopers van dat laatste team. “Het is de langste non-stop estafetteloop ter wereld met startplaatsen in Parijs en Hamburg. Wij lopen van Hamburg naar Rotterdam. Dat doen we in ongeveer 48 uur. Je slaapt dus twee nachten amper en loopt per persoon zowat twee marathons. Je gaat echt door een diep dal en hebt te maken met ontzettende spierpijn. Het is natuurlijk niet te vergelijken, maar zo kun je toch een beetje meeleven met mensen die ziek zijn. Want helaas kent bijna iedereen wel iemand in zijn omgeving die te maken heeft met kanker.” 

Voor meer informatie zie: https://debetuwerunners.nl

© 2023 Harteman  Alle rechten voorbehouden

Onze website maakt beperkt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.